Här hittar du som medlem mer information om klubben

Årsmöte och skärmpackning 25/2 2024

Vi äter smörgåstårta och packar nödskärmar samt att vi välkommnar våra nya medlemar från Stockholm 

uppdaterad
2024-02-26

Efter vinterns översvämningar ser vi resultatet  (24-02-25)

uppdaterad
2024-02-26

Klubbkonferens SSFK

Lördag 27 januari 2024


Ordförande och säkerhetsansvarig åker på SSFF klubbkoferans 2024 i HägerstenVi lär känna varandra och lyssnar in vilka olika behov som finns i klubbarna inför SSFFs
kommande verksamhetsår.

 • Klubbpresentation och aktuellt läge
 • Skärmflygförbundets roll och arbete
 • Idrottsklubbsperspektiv
 • SäkerhetskulturUppdaterad 2024-01-16

Klubbkonferens, Katrineholm

2023-01-29

Skärmflygförbundets Konferens om flygsäkerhet

Under Lördagen den 28 Januari var jag i egenskap av säkerhets informatör för Örebro paramotorklubb på klubbkonferens, där skärmflygförbundet bjuder in kubbarna i genomgång och information om flygsäkerhet.

Det här var den första klubbkonferen, kring flygsäkerhet sedan 2019.


På agendan stod 3 punkter att gå igenom under dagen

 •  Skärmflygförbundet hade bjudit in Nicklas Svensson, Transportstyrelsen

  För att föredra flygsäkerhets frågor, föredraget handlade om sju olika områden kring aspekter kring flygsäkerhet - En av dessa aspekter som föredrag handlade om var Rättvis kultur.

  Tekniska problem gjorde att fördraget inte gick att höra, dock kommer skärmflygförbundet att länka informationen från föreläsaren så man kommer att kunna ta del av innehållet senare.

 • Vad är jäv och hur hanterar vi det? - John Carlsson

  Fördraget var ett axplock av lagtexter, paragrafer och punkter som finns angivna i lag och förordningar samt i stagar hos riksidrottsförbundet berörande jäv.

  Föredraget var en allmän genomgång även om korruptionslagar.

  Någon fördjupad diskussioner eller genomgång berörande förbunds och klubbars jäv genomfördes inte, bara allmänna diskussioner, inget specifikt för vår föreningsverksamhet..

 • Sista punkten på agendan var en föredragning av skärmflygförbundets ordförande samt presentation av styrelsen, Några i styrelsen var närvarande.

  Förbundsordförande Victoria Barrsäter presenterade styrelsens olika ansvarsområden samt arbete.

  Det framkom att man saknar kommunikatör för att kommunister ut styrelsen arbete och att i kombination med att den ny hemsida lanseras inte helt kommit i kapp med att publicera allt innehålla.

  En kort muntlig genomgång av paramotor kommittens ordförande, gällande nya beslut och instruktioner kring regelverk och besiktningar av bara paramotor.
  Ingen riktigt klarhet ännu om vad som gäller och vilka förändringarna är och vad som är beslutat

Jag kommer under de kommande veckorna försöka bilda mig en bild kring vilka riktlinjer som gäller, och förhoppningsvis kunna presentera det på örebro paramotorklubb hemsida efter klubbens årsmötet 2023.Packningar av nödskärma  

2022-02-20


Årets första gemensamma aktivitet


Efter årsmöte och fika drog vi igång med packningen av nödskärmar, Vi hjälptes åt att packa varandras nödskärmar.

Vår hangaround Håkan B som har haft patch i annan klubb, och varit hangaround-stödmedlem under 2021,och som nu har nu fått en plats runt bordet, när han nu blivit fullvärdig medlem i Örebro Paramotorklubb. vilket vi är glada för. Här syns han i bild med övrig medlemmar på alla fyra när vi packar skärmar..

20220220_124401
20220220_124404
20220220_124433

Säsongen har dragit igång

2020-03-20

Vi har återigen sökt oss ner till fältet

I söndags den 20 mars var vi några som samlades nere på fältet igen, vi kommer att starta upp våra maskiner inför säsongen 2022 och se om motor startar på första försöket, Henric var först upp med sin trike, följt av mig och sedan Victor, även var Johan var på plats som startade och provade grejerna. // Jonas L

Följande länker kan endast öppnas av klubbens medlemmar

unsplash